Enjoying Science through Astronomy
Enjoying Science through Astronomy
Segueix-nos youtube Twitter facebook
Actualitat

Coneix l’Univers per estimar la Terra


18
Gener
2016


Coneix l’Univers per estimar la Terra


El passat mes de Novembre es va signar l’acord històric contra el Canvi Climàtic a París. Un acord que obliga a tots els països del món a presentar plans per mitigar el canvi climàtic que van des de la retallada en emissions de CO2 a un futur de recerca tecnològica en Energies Netes. Un gran repte per a la  humanitat que s’enfronta inevitablement a l’escalfament del Planeta que no hauria de superar l’1,5°C.

Motivats per aquest acord i convençuts de la necessitat de treballar tots junts per fer possible els reptes medi ambientals, presentem, enguany, una nova línia pedagògica de divulgació científica basada en el Medi Ambient mitjançant el que sabem fer:  Despertar curiositats oferint el nostre format tecnològic més atractiu i educatiu: El Planetari Digital.

Perquè estem convençuts del binomi Astronomia - Medi Ambient, ara més lligats que mai.  Només cal fer un cop d'ull a l’Espai per observar que estem a anys llums d’un hipotètic Planeta similar a la Terra on poder arribar. Aquest escenari migratori és impensable a dia d’avui i en els següents anys i segles.  A més a més traslladar-nos a un Planeta similar amb la nostra tecnologia trigaríem més d’una vida. Observeu sinó la nau no tripulada “New Horizons” que ha trigat gairebé  10 anys en arribar a Plutó (Planeta nan dins el nostre Sistema Solar). Una altre opció és: anirem a Mart? Probablement ... però no hi anirem tots. Un grup d’aventurers que intentarà colonitzar el Planeta vermell i sobreviure en ell.

Per tant, sabem i som conscients que la Terra, Planeta petit, és únic per a la nostra supervivència i ha de seguir sent així per a moltes generacions. No ens podem permetre malbaratar-lo!

Per tot això, a explora360 tenim una fita: aprofitar els nostres recursos, coneixement i conscienciació, per impulsar un projecte de Medi Ambient que s’inicia amb tres programes:

1. Planetari Planeta Terra - Coneguem l’Univers per estimar la Terra. Si sabem on som i qui som en l’Univers apreciarem i valorarem millor la nostra preuada Terra.

2. Cinema Científic 360° - Projecció sobre el Canvi Climàtic iel Cicle de l'Aigua projectat en pantalla de 360º.

3. Taller Complementari - Juguem amb les Renovables - Com funciona l’Energia Solar i quanta n’hi ha?  Utilitzem el “poder” del Sol per fer funcionar les coses. (El Sol: l’astre més important del Sistema Solar que copa el 99,75 % de la massa d’aquest).

Benvinguts al repte per a la supervivència i no defugim de les nostres obligacions com a habitants d’aquesta, la nostra, Terra!

Si voleu més informació sobre aquests programes adreceu-vos a: isabel.rius@explora360.comEls nostres clients opinen
Per realitzar un comentari has d´estar validat.


<<  Veure totes les notícies